♡ Brezplačna poštnina za vse nakupe nad 40 €‎ ♡
Kupi dva dnevnika hvaležnosti in prejmi 50 % OFF na enega s kodo GRATITUDE

Preprosti koraki, kako slediti svojim financam

sledenje financam

Organizirati se, slediti svojim financam in se držati svojega proračuna zagotovo ni mačji kašelj. Uporaba planerja, kjer imaš na voljo prostor za to, pa ti zagotovo lahko pomaga in tako olajša tvoje delo.

Verjetno si že poskušala upravljati s svojimi financami, prihraniti za počitnice ali pa si si preprosto želela spremljati svojo mesečno porabo denarja, ampak si bila preprosto preobremenjena s celotnim postopkom in odnehala.

Sledenje svojim financam je bistvenega pomena in ni vedno enostavno, ti pa lahko uporaba pravih orodij olajša delo in ti pomaga biti produktivnejša.

Namesto da bi uporabljala liste papirja, med katerimi se že po nekaj mesecih ne boš več znašla ali pa jih boš celo izgubila, je v Happy PLAN planerju vsak mesec na voljo celotna stran, namenjena beleženju in sledenju tvojega mesečnega proračuna.

Postavi si finančne cilje

Vzemi si nekaj časa za zapis svojih finančnih ciljev in kako jih boš uresničila. Morda se želiš odpraviti na potovanje ali pa kupiti nepremičnino. Finančni cilji bodo vplivali na tvoje načrtovanje financ. Na primer, tvoj cilj nakupa nepremičnine je odvisen od tega, kako dobro si prihraila denar do sedaj.

sledenje financam

Zelo pomaga, če svoje finančne cilje navedeš v vrstnem redu, ki ti zagotavlja, da boš najbolj pozorna na tiste, ki so zate najpomembnejše. Finančni cilji na sliki so simbolični in zelo preprosti – lahko gre za odplačilo kredita v nekem časovnem obdobju ali pa samo preprosto prenehanje nepotrebnega zapravljanja za stvari, ki jih najverjetneje niti ne potrebuješ.

Sledenje financam ti pomaga ostati na tekočem z računi, se izogniti prekomerni porabi in seveda posledično prihraniti denar. Brez načrtovanja proračuna ali spremljanja porabe denarja se lahko znajdeš v zagati, ko ne boš imela dovolj denarja za nepričakovane stroške.

K finančnim ciljem lahko dodaš tudi načine, s katerimi si boš pomagala te cilje uresničiti. Da si boš vsaj večino obrokov pripravljala doma in ne boš po nepotrebnem zapravljala denarja. Ali pa si boš izbrala en dan v tednu, ko ne boš zapravila niti 10 centov. Pomisli, se e to že kdaj zgodilo? 😉

Seveda pa to ne pomeni, da boš v naslednjem dnevu porabila 3x več 😉

Sledi svojim stroškom

Za uresničitev zapisanih ciljev moraš najprej sešteti vse možne mesečne prihodke in ugotoviti, koliko mesečnega plačila porabiš za vse stroške, ki jih imaš. Te stroške razdeli med fiksne stroške kot so najemnina, mesečni računi, kredit in podobno – torej vsi stroški, ki jih mesečno moraš poplačati.

Obstajajo pa seveda tudi variabilni stroški, kamor spadajo predvsem zabava, nakupovanje in hrana.

sledenje financam

Zabeleži si, koliko si oz imaš namen privarčevati v dotičnem mesecu. Na koncu strain imaš proctor, kjer lahko sešteješ vse prihodke, odhodke in prihranke in imaš tako veliko bolj celosten pregled nad svojim denarjem.

Sledi svojim stroškom in vzemi pod kontrolo svoje finance.

Janja

sl_SISL
0
    0
    Your Cart
    Your cart is empty