♡ Brezplačna poštnina za vse nakupe nad 40 €‎ ♡

Kako izboljšati svojo produktivnost?

produktivnost

Produktivnost oz biti organiziran je nekaj, v čemer si vedno prizadevamo biti dobri, a vendar je boj za odlašanje še kako resničen. Vsakdanje življenje, hiter tempo, ki ga živimo, nas kaj hitro prevzame in pogosto se nam zdi, da je vsak dan precej kaotičen.

V časih v katerih živimo danes, obkroženi z zaostrovanjem ukrepov, kjer smo dnevno priklenjeni za štiri stene, je še kako pomembno, da v svojem življenju obdržimo in si zagotovimo strukturiranost. Zdaj, bolj kot kdaj koli prej je čas, da vse to spremenimo.

Ne glede na to, kakšni so tvoji cilji za leto 2021 ali pa za naslednji mesec sta dobra organizacija in načrtovanje pogosto ključ za višjo produktivnost, da se to dejansko zgodi. Zato je dobro načrtovanje tako zelo pomembno

To je ponavadi veliko lažje reči kot narediti, res pa je, da je težko misliti na jutri, kaj šele na mesec ali leto naprej. Potrebno je kar nekaj spretnosti, da se organiziraš – in še bolj, da se tega držiš, a ravno to ti lahko pomaga doseči vedno večje cilje in povečati produktivnost. Spodaj najdeš nekaj nasvetov, ki ti podo pomagali začeti.

 • Najprej investiraj v dober planer; takšen, ki ti bo resnično pomagal, da boš vsak dan bolj učinkovita in navsezadnje tudi bolj organizirana. Happy PLAN izžareva slog in je eleganten spremljevalec, ki te nikoli ne bo zapustil.
 • Najprej investiraj v dober planer; takšen, ki ti bo resnično pomagal, da boš vsak dan bolj učinkovita in navsezadnje tudi bolj organizirana. Happy PLAN izžareva slog in je eleganten spremljevalec, ki te nikoli ne bo zapustil.

 

 • Ne planiraj si dneva s preveč nalogami; potrebno je biti pozoren, da si ne splaniramo preveč nalog v en dan. Bodi realna pri tem, kaj lahko dosežeš v enem dnevu, sicer se boš na koncu dneva počutila slabo, ker ne boš končali vseh stvari. Dober seznam nalog bo oblikoval tvoj dan in ti pomagal, da se osredotočiš na stvari, ki so zate najpomembnejše.

 

 • Tvoje naloge morajo biti jedrnate in natančne, vsekakor pa morajo vsebovati glagol oz jasno navodilo o tem, kaj moraš postoriti.

 

 • Sestavi več kot en seznam!Ko gre za pisanje seznamov opravil, jih je dobro razdeliti na dnevna in tedenska/mesečna opravila. To ti bo pomagalo postaviti realne cilje in določiti, katere naloge je treba nujno dokončati. Na primer, ali je bolj pomembno, da kupiš nov hladilnik, popraviš pokvarjen stol v jedilnici ali prebarvaš ograjo na balkonu.

Načrtovanje dnevnih nalog

 • Vsako jutro ali zvečer si vzemi čas za načrtovanje dneva. Zapiši si svoj urnik in nastavi dnevne naloge. Ne pozabi vključiti tistega, kar je zate pomembno – gibanje, družinski čas itd – ČAS ZASE.
 • Določi prednost pomembnim nalogam. Postavi si tri glavne prioritete in se osredotoči na to, da jih boš opravila vsak dan. Druge naloge, ki vam jih ne uspe, lahko preneseš na naslednji dan, ključno pa je, da odkljukaš tiste najpomembnejše (TOP 3).
produktivnost

Načrtovanje tedenskih nalog

 • Postavi si cilje in jih zapiši. Če si jih zapišeš, se boš k njim dejansko zavezala in se počutila odlično, ko jih boš konec meseca obkljukala.
 • Večje naloge razdeli na dosegljive dele za vsak teden, tako boš imela obvladljiv tedenski cilj, za katerega si boš prizadevali iz dneva v dan.
 • Osredotoči se na trenutno nalogo. Končni cilj se včasih zdi oddaljen in zastrašujoč, vendar nam dobro načrtovanje pomaga vsak dan zaključiti z občutkom dosežka.
produktivnost

 

Veselo planiranje 😉

sl_SISL
0
  0
  Your Cart
  Your cart is empty